Disseny web responsiu

autor Negative Space
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El disseny web responsiu és la tècnica que fa adaptar els continguts de les webs a qualsevol dispositiu i qualsevol mida de pantalla automàticament.

Hi ha moltes webs a internet, algunes penjades de fa anys i algunes també d’actuals que quan les mires des d’un dispositiu mòbil gairebé no es poden ni llegir perquè no s’adapten a la mida de la pantalla, això passa perquè els dissenyadors han pensat la web només per la mida d’una pantalla d’ordinador gran i després no l’han adaptat perquè es pugui llegir des de qualsevol mida de pantalla o de dispositiu mòbil.

Disseny web adaptatiu

En principi pot semblar el mateix però és una tècnica que ja ha anat quedant endarrerida quedant substituïda pel disseny web responsiu. El disseny web adaptatiu no és tant flexible ja que utilitza mida de pantalles fixes preestablertes per cada dispositiu i no ho fa ajustant automàticament com el responsive.

Perquè cal el disseny responsiu?

Bé, el disseny responsiu evita la duplicació de continguts cosa que no li agrada gens al SEO o posicionament web ja que la web s’adapta als dispositius i no cal fer una versió per cada mida de pantalla.

Ja sabem que un percentatge altíssim de visites al lloc web es fa des de dispositius mòbils i si no tenim la web adaptada i no es pot llegir bé el visitant abandona ràpidament i va cap una altra web.

Això també ens redueix considerablement el preu d’elaborar la web ja que no s’han de repetir els continguts si no que aquets s’adapten automàticament.

Per lo tant no cal dir que sigui una opció si no una obligació demanar que quan ens fan una web sigui responsive.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Desplaça cap amunt